Για τη φετινή συμβολική αμοιβή και ασφάλιση των μουσικών του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (2022)

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω της πανδημίας, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επιστρέφει φέτος στην πόλη και συμπληρώνει 23 χρόνια διοργάνωσης. Όσοι και όσες μας ξέρετε, γνωρίζετε καλά πως το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι μια συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων της πόλης μας με γνώμονα και κύριο μέλημα την αλληλεγγύη. Την αλληλεγγύη στους φτωχούς, τις μετανάστριες, τους αποκλεισμένους, τις καταπιεσμένες. 

H συμμετοχή όλων μας σε αυτό ήταν και είναι εδώ και πάνω από 23 χρόνια, πάντα, εθελοντική στο πλαίσιο της στήριξης και της ενίσχυσής του. Άλλωστε και το ίδιο το φεστιβάλ είναι παντελώς αυτοοργανωμένο, δεν έχει είσοδο και τα όποια έσοδά του αξιοποιούνται για την ποικιλότροπη στήριξη των προσφύγων και των μεταναστριών της πόλης μας.

Φέτος, ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι και αντιλαμβανόμενες πόσο δύσκολα ήταν τα προηγούμενα δύο χρόνια για τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φεστιβάλ μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξή τους. Στο πλαίσιο αυτό και στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων μας, που, δυστυχώς, δε μας επιτρέπουν να καλύψουμε τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των καλλιτεχνών/ιδων που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ μας, συμφωνήσαμε να εξασφαλίσουμε για φέτος  μια συμβολική οικονομική αμοιβή και τη στοιχειώδη ασφάλιση των μουσικών που συμμετέχουν στο συναυλιακό του πρόγραμμα, στηρίζοντας -όπου είναι δυνατόν- το δίκαιο  αίτημα του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος για την πληρωμή εργοσήμου, συμμεριζόμενες/οι τη σημασία του.