Εκθέσεις 2022

Η κλιματική αλλαγή έγινε ήδη μια κλιματική κρίση Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη

Η κλιματική αλλαγή έγινε ήδη μια κλιματική κρίση. Δίπλα από τους πρόσφυγες -λόγω πολέμου- υπάρχουν ήδη πρόσφυγες από χώρες στις οποίες δεν μπορούν πια να ζήσουν οι άνθρωποι λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Πώς θελουμε να το αντιμετωπίσουμε εμείς; Με αδιαφορία; Ή με την αλλαγή των συνηθειών μας; Εμείς ως Οικόπολις δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και θέλουμε να βρούμε όλοι και όλες μαζί εναλλακτικές  λύσεις για το μέλλον μας.

Αντίσταση Εντός Θέματος – Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πιστό στις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές του θέσεις, συμμετέχει, για μία ακόμη φορά, με μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο Πάρκο ΧΑΝΘ.
Μετά την επιτυχημένη περσινή μας συνεργασία με συμμετοχή φωτογραφιών μελών του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) στο ημερολόγιο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για το 2022 και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για την παρουσία της φωτογραφίας στο Φεστιβάλ τους, απευθυνθήκαμε στα μέλη και τους φίλους του ΦΚΘ ζητώντας φωτογραφικό υλικό με θέματα που αφορούν σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και τις ποικίλες μορφές έκφρασης του Ρατσισμού και της αντιμετώπισής του. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ένας σημαντικός αριθμός φωτογραφιών θα εκτεθεί στο χώρο του Φεστιβάλ με θέματα όπως το Προσφυγικό και η υποδοχή των μεταναστών, το Αντιφασιστικό, το Αντιπολεμικό, το Έμφυλο.
Στην έκθεση που έχει τίτλο «Αντίσταση εντός Θέματος», συμμετέχουν 33 φωτογράφοι μέλη και φίλοι του ΦΚΘ με αλφαβητική σειρά:
Αγγελοπούλου Σοφιάννα, Αυγέρης Γιάννης, Βασιλειάδης Γιώργος, Γανδά Έλενα, Γρέδη Λουλουδιά, Γκιζάρης Γιώργος, Γρηγορά Μαριρένα , Δαλλή Πηνελόπη, Ιωάννου Βίκυ-Μαρία, Ιωάννου Ελένη, Καμπιανάκης Νίκος, Καρκατσέλης Βασίλης, Κούκου Αργυρώ, Μαργαρίτης Φίλιππος , Μουρατίδης Ευθύμης, Μπασιάς Νίκος, Μπάτζιου Κατερίνα, Μπενέκος Ιωάννης , Μιχαήλίδου Πόλυ, Πάλλης Δημήτρης, Πεντζίκης Γιώργος, Πομάκης Γιάννης, Προβατίδου Μαρίνα, Ράπτης Θανάσης, Σεϊρίδου Μένη, Σκάρος Βαγγέλης, Τσιλιγκιρλιδης Γιώργος, Τσιγκράκης Δημήτρης, Τσιτσικλή Δώρα, Τσολάκ Ορχάν, Φτάρας Παναγιώτης, Χατζηστεφάνου Άννα-Μαρία, Χολογγούνης Γιάννης.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Έλενα Γανδά και ο Βασίλης Καρκατσέλης.

1922-2022, Θεσσαλονίκη πόλη των προσφύγων – με φωτογραφίες από το Ημερολόγιο 2022 της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλνίκης

Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφίες του Δημήτρη Τοσίδη και του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη όπως και μελών του ΦΚΘ (Έλενα Γανδά, Γιάννης Πομάκης, Μένη Σεϊρίδου) που παραχωρήθηκαν για την έκδοση του Ημερολογίου 2021 της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “1922-2022, Θεσσαλονίκη πόλη των προσφύγων”.