Πρώτη ανοιχτή συνέλευση για το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Πρώτη ανοιχτή συνέλευση για το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη
Θεσσαλονίκη - Πέμπτη 15 Μάη, 9 μμ

Η προετοιμασία του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ξεκινά και, όπως κάθε χρόνο, το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλες τις συλλογικότητες, τους Συλλόγους, τους μετανάστες και τους πολίτες που αναζητούν μια «άλλη Θεσσαλονίκη», ανοιχτή, αλληλέγγυα και κινηματική. Πρόθεσή μας είναι κάθε συλλογικότητα να προτείνει και να αναλάβει δράσεις μέσα στο Φεστιβάλ, εμπλουτίζοντάς το μέσα από τη δική της οπτική.

Φέτος προτείνουμε το Φεστιβάλ να αφιερωθεί στα δικαιώματα των νέων μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα και παρόλα αυτά στερούνται όχι μόνο την -αυτονόητη- υπηκοότητα, αλλά ακόμα και το δικαιώμα νόμιμης παραμονής. Ταυτόχρονα έχουμε πάντα στο μυαλό μας την κατάσταση στα σύνορα και το κυνηγητό των προσφύγων, τα -ανύπαρκτα- εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα της πλειονότητας των μετανάστων και μετανάστριων και όλα τα μεγάλα και μικρά θέματα που απασχολούν την αντιρατσιστική μας δράση κάθε χρόνο.
Αυτά θα αναδειχθούν μέσα από τα εργαστήρια και τους θεματικούς χώρους,αλλά και μέσα από τις συναυλίες, τις παραστάσεις ή τις εκθέσεις, αφού το Φεστιβάλ είναι πάνω από όλα μια γιορτή.

Το Φεστιβάλ προγραμματίζεται για τις 27 με 29 Ιούνη, στο -γνωστό- πια 4ο Πάρκο Παραλίας. Την Πέμπτη 15 Μάη, 9 το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών (Φιλίππου 51), η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία καλεί την πρώτη ανοιχτή συνέλευση για την προετοιμασία του Φεστιβάλ. Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε το περιεχόμενο, θα μαζέψουμε ιδέες για το πρόγραμμα, θα μοιραστούμε δουλειές για την καμπάνια, για ένα Φεστιβάλ που ανήκει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και που χωρά όλο και περισσότερους κόσμους.