Διεθνή

Warning: Creating default object from empty value in taxonomy_term_page() (line 33 of /var/www/vhosts/232182210.reseller20.grserver.gr/antiratsistiki.gr/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc).

Απαιτούμε την κατάργηση του φράχτη! - Κοινή έκκληση βαλκανικών οργανώσεων

Τρεις πρόσφυγες πνίγηκαν στον ποταμό Suva Reka την Δευτέρα 14 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να περάσουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο ταξίδι τους προς την ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή. Είμαστε αγανακτισμένοι με αυτό το γεγονός που ήρθε ως συνέπεια του φράχτη από συρματόπλεγμα, ο οποίος στήθηκε από τις αρχές μας στα σύνορα με την Ελλάδα σιωπηλά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και υπό την αιγίδα της ΕΕ. Το μήκος αυτού του διπλού μάλιστα φράχτη είναι περίπου 100 χιλιόμετρα, και, όπως ανακοινώθηκε από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.

Crossing Borders - Movements and Struggles of Migration

Transnational Newsletter

Στη
σελίδα αυτή του noborder υπάρχουν μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες τα τεύχη του Crossing Borders.

Δίκτυο Frassanito: κείμενο για το 4ο esf

Δίκτυο Frassanito

«Δεν διασχίσαμε εμείς τα σύνορα, τα σύνορα μας διέσχισαν»
κινήματα και αγώνες της μετανάστευσης στην Ευρώπη - και γύρω απ’ αυτήν

25η Μαρτίου 2006, Λος Άντζελες. Ένα πλήθος από μετανάστες κυρίευσε τους δρόμους και διεκδίκησε τα δικαιώματά του, σε μια διαδήλωση που ήταν η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την ιστορία της πόλης. Δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά το αποκορύφωμα εκατοντάδων άλλων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε γωνία των ΗΠΑ. Εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος σε αυτές και έθεσαν μερικά απλά ερωτήματα: Μπορείτε να φανταστείτε τις ΗΠΑ χωρίς το μεταναστευτικό πληθυσμό τους; Μπορείτε να φανταστείτε τι αντίκτυπο θα έχει στην αμερικανική οικονομία μια απεργία μιας ημέρας όλων των μετακινούμενων εργαζομένων; Η απάντηση και στα δύο: Όχι. Για σκεφτείτε όμως: οι μετανάστες δεν αναγνωρίζονται ως πολίτες. Υφίστανται διακρίσεις ως προς την πρόσβασή τους σε κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι εδαφικά, κοινωνικά και οικονομικά διαχωρισμένοι. Υφίστανται ρατσισμό και αστυνομική καταστολή.

Syndicate content