7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

25,26 και 27 Ιουνίου 2004

4ο Πάρκο Παραλίας Θεσσαλονίκης (Πάρκο των σκύλων)

Είμαστε όλοι και όλες εδώ:

§ Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις χιλιάδες των προσφύγων που ξεβράζονται στις ακτές της Ευρώπης ( και της Ελλάδας ) σπρωγμένοι από την πείνα, την εξαθλίωση και τους πολέμους.

§ Να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα για τους/ις πρόσφυγες, την κατάργηση των ναρκοπέδιων του Έβρου, το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης των προσφύγων και τη χορήγηση ασύλου

§ Να απορρίψουμε τα σχέδια των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που προσπαθούν να θωρακίσουν την Ευρώπη Φρούριο μέσα από το κυοφορούμενο Ευρωσύνταγμα, δημιουργώντας πολίτες δύο ταχυτήτων, αρνούμενοι την αναγνώριση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στους μετανάστες

§ Να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους και όλες που ζουν και εργάζονται στην Ε.Ε.

§ Να καταγγείλουμε τις διαδικασίες νομιμοποίησης που ταλαιπωρούν και κρατούν σε ομηρία χιλιάδες μετανάστες και μετανάστριες, τις συνεχιζόμενες καθημερινές απελάσεις, την τρομοκράτηση, τους φόνους στα σύνορα, την πολιτική μηδενικής χορήγησης πολιτικού ασύλου.

§ Να διεκδικήσουμε πραγματική νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη εργασιακά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους/ες τους μετανάστες/τριες.

§ Να καταγγείλουμε τον εθνικό στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων - που είναι βαμμένος με αίμα μεταναστών, την εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων, τη νομιμοποίηση της καταναγκαστικής πορνείας, την ρατσιστική ισλαμοφοβία και την ένταση της καταστολής.

§ Να υπερασπιστούμε μετανάστες και έλληνες από το κύμα ανεργίας, καταστολής και απελάσεων που θα ακολουθήσει τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

§ Να αντισταθούμε στα αίτια που γεννούν το δράμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς: την παγκοσμιοποιημένη εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

§ Να στηρίξουμε τις διεθνείς αντιστάσεις ενάντια στις επεμβάσεις των συμμάχων Η.Π.Α. - Ε.Ε. και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας
στον ιρακινό και παλαιστινιακό λαό.

§ Να δηλώσουμε την αποστροφή μας απέναντι: στο σεξισμό και την διπλή καταπίεση των γυναικών, την ομοφοβία, τη γκετοποίηση των τσιγγάνων, τον αποκλεισμό των αναπήρων, το στιγματισμό των τοξικομανών και των φορέων του AIDS.

§ Να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους/ες ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, εθνική καταγωγή, γλώσσα ή σεξουαλική επιλογή

§ Να δείξουμε ότι στην πόλη μας τη Σαλονίκη της προσφυγιάς και της αντίστασης, των αγώνων και της πολυπολιτισμικότη
τας - δεν χωρούν ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο κοινωνικός αποκλεισμός

§ Να διεκδικήσουμε μια πόλη ανοιχτή και φιλόξενη, προσβάσιμη σε όλους και όλες, όπου η διαφορετικότητα δε θα είναι απλώς ανεκτή, αλλά θα θεωρείται πλούτος και πηγή έμπνευσης.

§ Να σταθούμε φραγμός στη βαρβαρότητα του ρατσισμού, την αναβίωση του εθνικισμού, την επιστροφή της ακροδεξιάς τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

§ Για να βρεθούμε μαζί έλληνες/ίδες και μετανάστες/τριες, να τραγουδήσουμε κοινά τραγούδια, να συζητήσουμε στις γλώσσες του κόσμου, να δοκιμάσουμε γεύσεις από τις πατρίδες των προσφύγων, να διακηρύξουμε ότι για εμάς

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

γιατί το δικό μας όραμα είναι

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ

AttachmentSize
festival07.jpg17.56 KB